Actualiteit

Prêterie

Spullenbib is afgelopen

Na de sluiting van Usitoo scrl is er een einde gekomen aan het partnerschap met de Stad Brussel voor het project "Spullenbib". Vanaf januari 2024 is het dus niet meer mogelijk om te reserveren.

Gemaakt 12/01/2024
Lees meer...
Semaine ZD

Zero Afval Week

Van maandag 13 tot zaterdag 18 november 2023 organiseert de Stad Brussel de Zero Afval Week!


De week gaat vooraf aan de Europese Week van de Afvalvermindering (EWWR). Volg ons voor tal van praktische, leuke en dynamische workshops!

Gemaakt 31/10/2023
Lees meer...
Sac orange

Het sorteren van voedingsafval wordt verplicht

Vanaf 15 mei 2023 wordt de oranje zak voor organisch afval in heel Brussel verplicht.

Ongeveer 40% van de inhoud van de witte zak bestaat uit voedingsafval. Zonder specifieke sortering wordt deze grondstof vermengd met het afval in de witte zak en verbrand in plaats van benut. Door te sorteren wordt dit organische afval gebruikt voor groene energie of meststof. Weer een stap die we zetten om onze impact op het milieu te beperken!

Gemaakt 15/05/2023
Lees meer...
compost

Nieuws over het compostproject

Het in 2022 door de stad opgestarte buurtcompostproject vordert goed. 

Het projet

Het project beoogt de aanleg van 7 buurtcomposts in 2023. De compostplekken zijn bedoeld voor de buurtbewoners. Dankzij de oproep tot burgerparticipatie die in 2022 werd gelanceerd, worden de locaties van de nieuwe buurtcomposts stilaan vastgelegd.

Gemaakt 20/04/2023
Lees meer...
Ici commence la mer

De Stad plaatst ‘Hier begint de zee’-tegels

Weet u waar de zee begint? Ze begint al in de stad bij elke goot en rioolputje in de straat. Dat zijn de plaatsen die het regenwater afvoeren of poetswater dat op de straat spoelt.

Gemaakt 02/03/2023
Lees meer...
Noël

5 tips voor een zerowaste-eindejaar

Doe-cadeaus, maaltijden met weinig afval, tweedehandsspullen... Het zijn eenvoudige en motiverende stappen waarbij u ook uw fantasie de vrije loop kunt laten gaan om uw ecologische voetafdruk te verkleinen tijdens de eindejaarsfeesten. 

1. Niets om aan te trekken?

Weet u niet wat aan te trekken om uit te gaan? Denk aan tweedehandswinkels of wat er achteraan in uw kasten zou kunnen rondslingeren. En als u uw kleding een nieuwe look wilt geven, zet dan uw naaimachine klaar.

Gemaakt 21/12/2022
Lees meer...
Happy Halloween

Halloween vieren zonder afval? Daar hebben we geen schrik van!

Dit jaar hoef je niet in je portemonnee te tasten om nieuwe accessoires in gruwelijke verpakkingen te kopen. De rest van het jaar heb je daar toch niets aan. Bereid het bloedbad voor met wat je vindt in je schuiven en kasten. 

 

Wees niet bang, kom dichterbij en lees dit aandachtig: schrik en angst gegarandeerd voor kinderen en gasten...

Gemaakt 19/10/2022
Lees meer...
WCD2022

World Cleanup Day 2022

Tot ziens op 17 september 2022 voor World Cleanup Day 2022

Alleen, in een groep of met de straatveger, maken we de straten van Brussel proper.

Tijdens deze dag eert de Stad Brussel de mensen die zich elke dag inzetten voor de netheid door een opendeurdag te organiseren in verschillende depots van de dienst Netheid.

Gemaakt 25/08/2022
Lees meer...
Bâche ZD

Welkom in ons Zero Afval-Park

Heb je ze gezien? Wat? De zero waste sensibiliseringsbanners in de groene ruimten van de Stad Brussel? Waar? Bij de hoofdingang van je favoriete groene ruimte!

Deze sensibiliseringsbanners zullen de hele zomer op strategische punten hangen om bezoekers aan te moedigen om te picknicken zonder afval! Misschien ben je hier dankzij de QR-code die je op de banner hebt gescand, en vraag je je nu af hoe je jouw zero-afvalpicknick kunt voorbereiden?

Gemaakt 12/05/2022
Lees meer...
Jardiner ZD

Tuinieren zonder afval, al onze tips!

Daar is de lente! Het is weer tijd voor wat groen op uw balkon, terras of in de tuin.
Eén missie: afvalvrij tuinieren! 

Om te beginnen moet u uw tuingereedschap zorgvuldig kiezen.
Geen plastic materiaal meer dat niet bestand is tegen het tuinwerk. Kies voor degelijk gereedschap dat lang meegaat! Denkt u dat kwaliteitsgereedschap duur is, vooral als u het zelden gebruikt? 

Gemaakt 12/04/2022
Lees meer...