De EWAV

De EWAV komt er snel aan! De wat? De EWAV, de Europese Week van de Afvalvermindering. In 2021 is het al de 13de editie. Deze belangrijke week voor de Zero Afval beweging vindt dit jaar in België en Europa plaats van 20 tot 28 november. Deze week is de perfecte gelegenheid om deel te nemen aan een reeks evenementen en activiteiten rond zero afval. Surf voor meer informatie naar de Europese website van de EWAV: https://ewwr.eu/ned/

Stad Brussel organiseert op zaterdag 27 november een bewustmakingsactie op de markt aan het Bockstaelplein. Stadspersoneel organiseert er een quiz over de thema's Zero Afval en openbare netheid voor voorbijgangers. De vragen gaan over de algemene kennis van deze twee thema's. Deelnemers aan de vragenlijst krijgen een zero Afval-kit mee naar huis. Zo raken ze vertrouwd met een aantal voorwerpen die hen kunnen helpen om duurzamer te leven, zoals bijvoorbeeld een drinkfles, glazen bokalen, vaste zeep en andere voorwerpen.

Het doel van dit initiatief is duidelijk: Burgers bewustmaken van het belang van afvalvermindering. Het is ook de kans om hen de Zero Afval-website van de Stad Brussel te laten ontdekken.

De Europese Week van de Afvalvermindering
Gemaakt 16/11/2021