Halloween vieren zonder afval? Daar hebben we geen schrik van!

Dit jaar hoef je niet in je portemonnee te tasten om nieuwe accessoires in gruwelijke verpakkingen te kopen. De rest van het jaar heb je daar toch niets aan. Bereid het bloedbad voor met wat je vindt in je schuiven en kasten. 

 

Wees niet bang, kom dichterbij en lees dit aandachtig: schrik en angst gegarandeerd voor kinderen en gasten...

Tijdloos, seizoensgebonden, lokaal, soms angstaanjagend, oranje van kleur en superlekker... Heb jij ze in huis? Inderdaad, we hebben het over pompoenen! Als je een knutselgeest hebt, ga dan samen met je kinderen aan de slag om ze een duivels uiterlijk te geven. We bedoelen de pompoenen natuurlijk... Maar ook als je ze gewoon heel laat, kun je ze met de juiste belichting als decoratie gebruiken in de hoeken van je kamers. Varieer met de maten en kleuren van de pompoenen voor meer effect. Profiteer ervan om een pompoengerecht te bereiden nadat je ze hebt uitgehold of als Halloween voorbij is. Aan recepten geen gebrek: soep, gegratineerd, puree, taart, in de oven, enz. Een tip: Plaats uitgeholde pompoenen binnen. Buiten zullen ze kleine dieren aantrekken.

 

Laat je griezelige hersenen werken! 

Dit is het moment om je collectie glazen bokalen een tweede leven te geven: stop er griezelige dingen in zoals hersenen, ogen, spinnen... Sorry, we bedoelen bloemkolen, hardgekookte eieren zonder schaal, oude dierenfiguurtjes enz. Dompel ze onder in water en voeg er wat rode, groene of blauwe voedingskleurstoffen aan toe. Pijnig je hersenen niet te veel, laat de fantasie van je kinderen de vrije loop! 

Verlicht je decoratie met oude slingers of kaarsen zonder plastic of aluminium houder (wees voorzichtig met kaarsvuur, het is niet de bedoeling om echt te schrikken).

 

Jaag op heksen en oude stoffen! 

Denk voor je decoratie aan: stoffen die je kunt recupereren, tweedehandswinkels of de kasten van je grootouders. Vraag aan vrienden, collega’s of buren of ze spullen hebben liggen die ze niet meer gebruiken of die ze willen lenen. Met alles wat je vindt, kun je perfecte kostuums maken voor kleine spoken, mummies, zombies of andere griezels. Hang oude witte lakens op, of slingers gemaakt van oude stoffen en een stukje touw. Haal gerust dat oude, bevlekte laken met gaten boven: het kan perfect dienen als afschuwelijk tafellaken. Gebruik kleine stukjes stof als serviettes. En voor één keer kan het geen kwaad om ze vies te maken! Laat je kinderen zich amuseren met het tekenen of uitknippen van monsters in oud karton.

 

Halloween gaat hand in hand met de herfst!

Ga op wandel langs voetpaden en parken, en doorzoek je eigen tuin of die van vrienden om kleurrijke bladeren te verzamelen en seizoensvruchten zoals kastanjes, dennenappels en nog veel meer. Daarmee kun je alle kamers decoreren.

 

Op de 31e maken we ons zo lelijk mogelijk! 

Perfectioneer je vermomming met je gebruikelijke make-up. Kies voor kinderen bij voorkeur huidvriendelijke producten. Om bloed te maken, meng je rode vruchtensiroop met honing. Maak je huid wit met een mengsel van bloem of maïzena. Maak vlekken op je kleren met as of houtskool als je dat ergens kunt vinden. 

 

Trick or treat? 

Dan rest alleen nog de vraag wat je aan de monstertjes geeft die aan je deur komen. Geef ze geen snoepjes met te veel verpakkingen of die wegwerpartikelen bevatten. Zelfgemaakte cake of koekjes zijn een goed idee. Je kunt ook artisanaal snoepgoed vinden bij je plaatselijke winkel of in een bulkwinkel.

 

Je hebt alle ingrediënten om een gruwelijke Halloween te vieren met Zero Afval.

Citrouille
Gemaakt 19/10/2022