Actualiteit

2022

Goede voornemens

Een nieuw jaar en een nieuwe kans om de zero afvaldoelstelling te bereiken, zijn aangebroken. Dit is dus de perfecte opportuniteit om goede zero afvalvoornemens te implementeren in het dagelijks leven. Hier zijn enkele belangrijke voornemens:

1.  Beperk uw afvalproductie: dit jaar (en de volgende jaren) vermijden we “oververpakte” producten, we geven of lenen de voorwerpen die we zelf niet meer willen, maar wel nog door anderen gebruikt kunnen worden.

Gemaakt 21/01/2022
Lees meer...
Usitoo

Preterie

Door het project ‘Uitleendienst’ van de Stad Brussel zullen Brusselaars verschillende voorwerpen tegen een lage prijs kunnen huren. Dit soort dienst maakt het mogelijk om de aankoop te vermijden van een voorwerp dat maar een of twee keer per jaar wordt gebruikt. Niet alleen worden deze voorwerpen op de lange termijn afval, maar zulke voorwerpen vormen een verspilling van grondstoffen en betekenen ook weggegooid geld.

Gemaakt 11/01/2022
Lees meer...
De Europese Week van de Afvalvermindering

De EWAV

De EWAV komt er snel aan! De wat? De EWAV, de Europese Week van de Afvalvermindering. In 2021 is het al de 13de editie. Deze belangrijke week voor de Zero Afval beweging vindt dit jaar in België en Europa plaats van 20 tot 28 november. Deze week is de perfecte gelegenheid om deel te nemen aan een reeks evenementen en activiteiten rond zero afval. Surf voor meer informatie naar de Europese website van de EWAV: https://ewwr.eu/ned/

Gemaakt 16/11/2021
Lees meer...
Prime langes lavables

Premie voor wasbare luiers

De Stad Brussel geeft een premie voor de aankoop of het huren (ophaling en reiniging inbegrepen) van wasbare luiers.

Enkel luiers (wasbare luiers, overbroekje of beschermbroekje en textiele inleggers) komen in aanmerking voor de premie, de accessoires zijn niet inbegrepen.

U kan het aanvraagformuliet terugvinden op de website van de Stad: https://www.brussel.be/premie-wasbare-luiers

Gemaakt 10/09/2021
Lees meer...
Journée Mondiale de la Propreté

World Cleanup Day

Voor World Cleanup Day stelt de dienst Netheid van de Stad Brussel 12 depots van de straatvegers en 8 stands open voor het publiek, verspreid over de stad.
Om 10 uur is er een welkomstdrankje, gevolgd door schoonmaakrondes tussen 11 en 14 uur.
Kom alleen of met een groep naar een van deze locaties en ontmoet de netheidswerkers in uw buurt!
Schrijf u in zodat we zorgen voor voldoende materiaal: 0800/901 07 of netheid@brucity.be

Gemaakt 19/01/2021
Lees meer...
slide info 2
slide info