Spullenbib

Door het project ‘Spullenbib’ van de Stad Brussel zullen Brusselaars verschillende voorwerpen tegen een lage prijs kunnen huren. Dit soort dienst maakt het mogelijk om de aankoop te vermijden van een voorwerp dat maar een of twee keer per jaar wordt gebruikt. Niet alleen worden deze voorwerpen op de lange termijn afval, maar zulke voorwerpen vormen een verspilling van grondstoffen en betekenen ook weggegooid geld.

Om het project uit te voeren werkt de Stad Brussel samen met de Brusselse coöperatieve Usitoo. Er zullen verschillende soorten voorwerpen te huur zijn: materiaal om te poetsen, te klussen, te reizen, voor de logistiek van kleine evenementen, etc.

De Stad Brussel biedt kortingscodes aan bij het huren van voorwerpen voor haar inwoners, vzw’s en huurders van het OCMW (postcodes: 1000, 1020, 1120 en 1130). De codes die voor elke categorie toegepast moeten worden, zijn de volgende:

  • De inwoners van de stad       -25%    BXLZA
  • Huurders van het OCMW      -50%    BXLOCMW
  • Verenigingen                            -50 %    BXLSamen
 

De bestelde artikelen worden geleverd in een Usi-afhaalpunt op het grondgebied van de stad. Het ophaalpunt wordt geselecteerd bij het bestellen. Op dit moment is het mogelijk om te kiezen uit 7 Usi-punten verspreid in de stad Brussel.

Andere punten zullen in 2022 worden geopend in de verschillende postcodes (1000, 1020, 1120 en 1130).

  1. Om de spullenbib te gebruiken, gaat u naar www.usitoo.be met uw kortingscode en gaat u als volgt te werk: Blader door de catalogus en zoek naar het (de) gewenste voorwerp(en).
  2. Kies voor elk gewenst voorwerp de data en het gekozen Usi-punt en klik op “Reserveer”.
  3. Wanneer alle gewenste artikelen in het winkelmandje zitten, bestel ze dan door de voorgestelde stappen te volgen (u moet een gratis account aanmaken als u er nog geen hebt). Vergeet bij de laatste stap niet om uw kortingscode (zie boven) in te voeren om te profiteren van een betere prijs.
usitoo